Leuke buitenplekjes creëren

0
466

Het hebben van een tuin is natuurlijk heerlijk. In de zomer kun je er overdag lekker in de zon liggen en ‘s avonds kun je er heerlijk met vrienden of familie eten. Veel mensen hebben het idee dat ze graag een zo’n groot mogelijke tuin willen, maar in de praktijk is dit niet altijd even fijn. Zo vraagt een grote tuin ten eerste natuurlijk om erg veel onderhoud. Het is bijna niet te doen om een grote tuin zelf goed te onderhouden, maar het inhuren van een tuinman is natuurlijk ook weer erg duur. Daarnaast kan het soms moeilijk zijn om een grote tuin knus te laten ogen. Door het toevoegen van bepaalde elementen aan je tuin, kun je dit echter toch goed bereiken. In dit artikel vertellen we je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw tuin, of deze nou klein of groot is, er knus uitziet en hoe je leuke buitenplekjes kunt creëren.

Verlichting

In je huis is het belangrijk om op de juiste plekken verlichting te hebben. Het is dan niet gek dat dit in je tuin ook een erg grote rol speelt. In je tuin kun je kiezen voor verschillende soorten verlichting. Iets wat altijd een erg knus effect geeft zijn een snoer met verlichting. Zo kun je bijvoorbeeld draden spannen met licht bulbjes eraan door je tuin. Je kunt deze draden kopen op zonne-energie, zo heb je ook geen stopcontact nodig buiten. Ook een buitenspot geeft altijd een erg leuk effect, Wanneer je een grondspot buiten richt op je muur, lijkt je tuin met een hele erg chique.

Een zitkuil

Het is natuurlijk belangrijk om in je tuin een lekkere zithoek te hebben. Je kunt een zithoek natuurlijk op veel verschillende manieren creëren, maar een zitkuil is misschien wel de meest knusse oplossing. Een zitkuil is uitgegraven in de grond en je zit dan dus een stuk lager dan de rest van de tuin. Niet alleen ziet dit er heel knus uit, je zit ook nog eens lekker uit de wind. Als je boven de zitkuil een overkapping maakt waar je bijvoorbeeld lichtjes of warmtelampen in maakt, is jouw knusse zithoek helemaal af!

Een buitenhaard

Binnen is een open haard al ontzettend gezellig, maar buiten geeft een haard misschien nog wel meer sfeer. Als het te lastig is om buiten een haard te installeren, kun je natuurlijk ook een mooie vuurkorf aanschaffen. Dit geeft in principe hetzelfde effect. Wat is nou beter dan op een warme zomeravond wijn drinken en marshmallow roosteren boven het vuur? Veel beter gaat het dan natuurlijk niet worden.