Een boomhut bouwen met je kinderen

0
522

Boomhut voor kinderen

Het is eigenlijk enigszins een cliché. Dat je kinderen een boomhut willen en jij die voor ze moet bouwen. Maar het is niet voor niets een cliché. Een boomhut bouwen samen met je kinderen is een fantastische manier om een band te bouwen. Er is een reden dat kinderen zo graag een boomhut willen. Desondanks is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoe je er een kunt bouwen. Je wilt de veiligheid van je kinderen vooropstellen. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je een veilige boomhut kunt bouwen. Maar daarnaast gaan we ook dieper in op de positieve psychologische effecten van een boomhut en waarom kinderen er zo graag een willen.

De eerste keuze die je logischerwijs moet maken is een goede boom uitkiezen. Aangezien je kinderen erin gaan spelen wil je natuurlijk dat het veilig is. De boom zal zowel in de winter als de zomer in staat moeten zijn om de hut te kunnen ondersteunen. Over het algemeen zijn Esdoorns goede bomen. De volgende stap die je moet kiezen is het materiaal. Meestal zijn boomhutten van hout gemaakt. Maar als je kinderen erin spelen dan kan hout zorgen voor splintergevaar. Daarom kun je voor de binnenkant van de boomhut het beste een ander soort materiaal gebruiken. Betonplex bijvoorbeeld is glad en sterk. Dit is een uitstekend en veilig materiaal voor je kinderen om op te spelen.

Buiten spelen

Het grote voordeel van een boomhut is dat het je kinderen motiveert om buiten te spelen. We zijn tegenwoordig allemaal steeds meer verslaafd aan technologie en zitten constant achter schermen. Het is ontzettend belangrijk voor kinderen om buiten te spelen en ook met de natuur in aanraking te komen. Een boomhut is een veilige aanpak om je kinderen te leren over risico’s nemen en vrij spelen. Het kan je kinderen op een veilige manier leren om angsten te overwinnen zoals hoogte angst.

Een ander groot psychologisch voordeel van een boomhut is dat het je kinderen een plek geeft om privé tijd door te brengen. Het kan een fijne en creatieve plek zijn voor je kinderen om hun huiswerk te doen of te lezen. Zoals ik in de introductie van dit artikel besprak is het bouwen van een boomhut ook een fantastische manier om een band te bouwen met je kinderen. Je kunt je kinderen laten helpen met het bouwen en op deze manier ze ook leren omgaan met gereedschap. Ook in dit geval geld natuurlijk wel, veiligheid voorop.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.