Het toilet schoon en netjes houden

0
706

Het toilet is al niet de meest hygiënische plek in het huis. Daarom is het extra belangrijk om hem toch zo schoon mogelijk te houden. Het toilet wordt immers niet alleen door uzelf gebruikt, maar ook door vele anderen. Hierdoor kunnen bacteriën vaak over worden gedragen. Vooral als het toilet niet regelmatig schoon wordt gemaakt. Bij u thuis wordt het toilet maximaal een aantal keer per dag gebruikt. Maar in openbare toiletten of toiletten op drukke plekken, worden de toiletten heel erg vaak gebruikt. Ze worden vaak niet tussendoor schoongemaakt. Soms maar een aantal keer per week of één keer per dag. Of als u geluk heeft meerdere keren per dag, wat eigenlijk zou moeten als het toilet zo vaak gebruikt wordt. Om bij deze drukke toiletten ze zo lang mogelijk schoon te houden is het belangrijk om het toilet goed te voorzien van alle benodigdheden om het toilet schoon te houden. Zo kunnen gebruikers het toilet ook zelf schoonhouden, zodat zij op een schoon toilet kunnen toiletteren. 

Afvalzakken 

Onder andere zijn afvalzakken erg belangrijk. Hier kunnen de lege wc rollen in worden gedeponeerd. Of bij vrouwen toiletten het menstruatie afval. Dit is belangrijk, want anders kan het afval op de grond gedeponeerd worden. Dit is iets wat u niet graag wilt hebben. Niet in grote drukke toiletten, maar ook bij u thuis is het van groot belang om een prullenbak met afvalzak te hebben. Hierin kan al het afval weg worden gegooid, anders blijft het slingeren in het toilet. Bij toilet123 is er een compleet aanbod aan plastic afvalzakken in elke maat, soort, dikte en kwaliteit van diverse merken. Zo kan u de afvalzak vinden die in uw prullenbak past. Er zijn ook verschillende kleuren zakken beschikbaar, wit, blauw en zwarte zakken. Het is vooral belangrijk dat de afvalzak ruim is voor de afvalbak en goede kwaliteit is. Een sterke afvalzak die niet snel scheurt is een pré. 

Toiletpapier 

Naast afvalzakken is toiletpapier ook erg belangrijk voor hygiënisch gebruik van het toilet. Toiletpapier moet altijd beschikbaar zijn in het toilet. Toiletpapier kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor het schoonmaken van de bril voor gebruik. Dus toiletpapier helpt ook bij het schoonhouden van het toilet. Er zijn veel verschillende soorten toiletpapier. Zo kan er gekozen worden voor één, twee en drielaags toiletpapier. Meerdere lagen toiletpapier, zorgt vaak voor een fijnere ervaring en absorbeert beter. In huis zijn een aantal rollen wc-papier genoeg. Voor openbare toiletten of drukke toiletten worden vaak jumborollen of doppenrollen gebruikt. Om deze rollen zit nog meer papier dan bij normaal toiletpapier, waardoor de rollen langer meegaan.